Augustus / september 2023
Het tijdschrift Blad is een tweemaandelijks magazine over oa. cultuur, muziek, eten & drinken, historie, natuur en meer over het Noorden van Groningen. Ook Eemsdelta staat met regelmatig in dit magazine. In de editie van augustus / september staat o.a. een artikel lezen over De Luiningahof in Bierum, de kerkrestauratie in 't Zandt en een recept van Angela Rijnen van de Eikemaheert.

Blad is verkrijgbaar in boekenwinkel, tijdschriftenwinkel en diverse supermarkten.
 Meer informatie


Juni 2023
Journalist Annemarie Bergfeld heeft voor het tijdschrift Seasons een artikel geschreven over de Loodskotter:

Download
artikel Loodskotter - Seasons.pdf
Adobe Acrobat document 658.0 KB

April 2023
De telegraaf heeft een artikel gepubliceerd over de Atlantikwall langs de Waddenkust.
Het artikel 'Een tocht langs de oorlogsmonumenten aan de Gronings-Friese Waddenkust' is online te lezen.

Lees meer...


April 2023
Persreis. In het weekend van 11 april hebben wij een persreis georganiseerd voor Outdoordichtbij.nl in samenwerking met de regio's Oldambt en Waddenland. Reporter Manja Herreburgh heeft overnacht in het Eemshotel, een prachtige natuurwandeling gemaakt onder leiding van een gids bij Punt van Reide, genoten van een verrassingsdiner met lokale producten bij de Basiliek en een workshop gevolgd bij het Wikster van het Wad. Het verslag is binnenkort te lezen op de site van Outdoordichtbij.nl.


April 2023

Binnenkort onthult Arriva officieel haar nieuwe WINK-trein met de naam “Hangende Keukens”; die met name op het traject Groningen-Leeuwarden zal rijden. Voor de officiële ingebruikname is afgelopen maandag een promotievideo gemaakt in samenwerking met Marketing Eemsdelta. Hierin is een dame (onze eigen Joyce) te zien die vanuit Friesland met de trein een bezoek brengt aan Eemsdelta om daar een prachtige route te fietsen. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij de Wind Mee-fietsroute gemaakt.


April 2023

Journalist Annemarie Bergfeld heeft voor de bijlage van Trouw een stuk geschreven over de fietsroute 'Langs Groningse Breuklijnen'. O.a. Loppersum, Eenum, 't Zandt en Appingedam worden genoemd. Lees meer over de route... of download onderstaand pdf:

Download
0415 Scheuren door Groningen.pdf
Adobe Acrobat document 10.4 MB