toeristische Café

We organiseren 2x per jaar een Toeristische Café. Hier treffen ondernemers, wethouders, ambtenaren, medewerkers van Marketing Eemsdelta en andere bij de sector betrokkenen elkaar in een informele setting.

Met een informatief programma als aanleiding (wat iedere deelnemer kan/mag aandragen en/of verzorgen) treffen we elkaar op wisselende locaties in het gebied om een drankje met elkaar te drinken, elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen.

Café toegang

Als deelnemer van Marketing Eemsdelta ben je van harte welkom in het café.

Meld je hier aan als deelnemer van Marketing Eemsdelta.

Voor het kalenderjaar 2023 worden de deelnemerspakketten gratis aangeboden!agenda


Datum                                  Locatie                                  Onderwerp
21 april '23                            De Molenberg, Delfzijl         Delfsail 2024. Plannen én kansen; wat gaat er gebeuren en                                                                                                        hoe kun jij, als ondernemer, hierop inspelen?  

                                                                                                + foldermarkt (neem je eigen folders mee)   

 

3 oktober '23                        Multifunctioneel Centrum  Terug- en vooruitblik door Edwin van der Woude, Tips & Tricks
                                                Kabzeël, Appingedam          voor Social Media door Visit Wadden.

                                                                                                 Voorafgaand aan het Toeristisch Café organiseren wij een 
                                                                                                  sessie 'extra capaciteit overnachtingen tijdens Delfsail 2024.

Toeristisch Café 3 oktober '23

Programma:

Op dinsdagavond 3 oktober aanstaande organiseren wij weer een Toeristisch Café. Ditmaal in het Multifunctioneel Centrum Kabzeël, Dijkstraat 77 in Appingedam.

Voorafgaand aan het Toeristisch Café organiseren wij een sessie ‘extra capaciteit overnachtingen tijdens Delfsail 2024’. Ben je eigenaar van een accommodatie én heb je de mogelijkheden om tijdens Delfsail extra capaciteit aan overnachtingen aan te bieden?  Óf wil je aanwezig zijn omdat je goede ideeën hierover hebt? Dan nodigen we je graag uit om deze plannen concreet te maken. Marketing Eemsdelta kan ondersteunen in de communicatie van het tijdelijke aanbod, de gemeente (ook aanwezig bij deze sessie) helpt mee te denken hoe het aan wettelijke voorwaarden en dergelijk kan voldoen. Kortom: hoe kunnen we samen de extra overnachtingsvraag rond DelfSail verzilveren?

Programma:
18:30 uur: Sessie extra capaciteit overnachtingen Delfsail 2024:


Toeristisch Café:
19:30 uur: Inloop met koffie, thee en iets lekkers.

20:00 uur:

1.      Welkom en terug-en vooruitblik vanuit Marketing Eemsdelta door Edwin van der Woude.

2.      Tips & Tricks voor Social Media, presentatie door Visit Wadden.

Ca. 21:30 uur:
We nodigen jullie graag uit voor een drankje en hapje om samen na te praten en kennis met elkaar te maken.

Aanmelden
In verband met de catering vragen we je om je voor 27 september aan te melden en aan te geven met hoeveel personen je komt. Dit kan door een mail te sturen naar: communicatie@marketingeemsdelta.nl. Ben je ook aanwezig bij de sessie ‘extra capaciteit overnachtingen tijdens Delfsail 2024’? Graag apart vermelden bij het aanmelden. 


toeristisch café 11 april '23

 

We kijken terug op een succesvol Toeristisch Café! Met meer dan 60 deelnemers moesten we er stoelen bij zetten in De Molenberg. Wat een geweldige opkomst. Edwin van der Woude (directeur Marketing Eemsdelta sinds januari 2023) heet iedereen welkom, waarna hij kort presenteert wat het team van Marketing Eemsdelta voor 2023 in petto heeft. Promotiecampagnes, de prachtige nieuwe Eemsdelta-magazines en -routes, displays voor ondernemers, en inspiratiepunten. Er staat voor de komende tijd veel op stapel. En dat geldt niet alleen voor Marketing Eemsdelta, ook de ondernemers en anderen die bij de sector betrokken zijn, hadden van alles te vertellen. En dat is waar het in het café om gaat; weten van elkaar waar we mee bezig zijn en daarmee elkaar versterken.

Een prominente “ondernemer” in 2024 is DelfSail. Een bekend en groots evenement in de haven van Delfzijl wat rekening houdt met 1 miljoen bezoekers in juni 2024. Roy Boxmeer vertelde waar de organisatie van DelfSail momenteel staat en dat nu het moment is om ideeën te vormen. Niet alleen door de organisatie maar door iedereen in het gebied. Wat kunnen we voor het evenement betekenen en wat kan het evenement jou brengen. Met behulp van een online tool hebben we ideeën verzameld en besproken.

 

Binnenkort gaan we in ieder geval met de verblijfsaccommodaties samen zitten om te kijken hoe we de grote vraag aan overnachtingen tijdens DelfSail kunnen “verzilveren”. En ook de andere ideeën zijn vastgelegd en krijgen waar passend een vervolg. Wordt vervolgd dus…