toeristische Café

We organiseren 2x per jaar een Toeristische Café. Hier treffen ondernemers, wethouders, ambtenaren, medewerkers van Marketing Eemsdelta en andere bij de sector betrokkenen elkaar in een informele setting.

Met een informatief programma als aanleiding (wat iedere deelnemer kan/mag aandragen en/of verzorgen) treffen we elkaar op wisselende locaties in het gebied om een drankje met elkaar te drinken, elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen.

Café toegang

Als deelnemer van Marketing Eemsdelta ben je van harte welkom in het café.

Meld je hier aan als deelnemer van Marketing Eemsdelta.

Voor het kalenderjaar 2023 worden de deelnemerspakketten gratis aangeboden!

What's up?

Als verlengstuk van het Toeristisch café, is er een Whatsapp groep. Eentje waarin we ook tussen de café’s door elkaar van leuke, interessante (en relevante) zaken op de hoogte kunnen houden van leuke dingen: oplevering nieuw pand, nieuwe activiteit, opening museum, nieuwe fietsroute etc.

 

Exclusief voor deelnemers. Zit je nog niet in de groep en ben je deelnemer, geef dan je mobiele nummer door aan Wendy via wendy@marketingeemsdelta.nlagenda 2024


Datum                                  Locatie                                  Onderwerp
3 april '24                         Volgt binnenkort


Toeristisch Café 3 oktober '23 - terugblik

Tijdens deze bijeenkomst gaf Edwin van der Woude een presentatie met hierin een terugblik van 2023:

 • Campagne van Visit Groningen' Ga toch fietsen'
 • Samenwerking met Arriva ivm de 'Hangende Keukens' trein en o.a. Visit Wadden.
 • Promotie zowel off- als online.
 • Uitvoering van opdrachten zoals Open Monumentendag en de Campagne Zielsgelukkig in Delfzijl.

 

En een vooruitblik naar 2024 met o.a. een toelichting op onderstaande punten:

 • Delfsail - regiopromotie.                                                                   
 • Seizoenskrant en agenda.
 • Ticketing.
 • Verfijning toeristische informatiepunten / nieuwe narrowcasting met advertentiemogelijkheden.
 • Intensivering Social Media.
 • Rondje Zummer RTV Noord.
 • Contextcontent en AI? / Eemsdelta Academy?
 • Reisbureau de Ruimte.
 • Informatiepunt in het Forum.

Edwin sloot de presentatie af met een 'rondje langs de velden'. Ondernemers kregen de gelegenheid om iets te vertellen / vragen.

 

Wendy van Visit Wadden gaf een presentatie over Social Media met hierin de voordelen voor het kiezen van je doelgroep en hoe je hier social media voor in kan zetten. Een inspirerende sessie!

 

Uiteraard was er nadien tijd voor een hapje en een drankje en om even met elkaar bij te praten. 

13 maart 2024 zal het volgende Toeristisch café georganiseerd worden. Wil je dit niet missen? Meld je dan alvast aan bij Wendy via communicatie@marketingeemsdelta.nl


toeristisch café 11 april '23

 

We kijken terug op een succesvol Toeristisch Café! Met meer dan 60 deelnemers moesten we er stoelen bij zetten in De Molenberg. Wat een geweldige opkomst. Edwin van der Woude (directeur Marketing Eemsdelta sinds januari 2023) heet iedereen welkom, waarna hij kort presenteert wat het team van Marketing Eemsdelta voor 2023 in petto heeft. Promotiecampagnes, de prachtige nieuwe Eemsdelta-magazines en -routes, displays voor ondernemers, en inspiratiepunten. Er staat voor de komende tijd veel op stapel. En dat geldt niet alleen voor Marketing Eemsdelta, ook de ondernemers en anderen die bij de sector betrokken zijn, hadden van alles te vertellen. En dat is waar het in het café om gaat; weten van elkaar waar we mee bezig zijn en daarmee elkaar versterken.

Een prominente “ondernemer” in 2024 is DelfSail. Een bekend en groots evenement in de haven van Delfzijl wat rekening houdt met 1 miljoen bezoekers in juni 2024. Roy Boxmeer vertelde waar de organisatie van DelfSail momenteel staat en dat nu het moment is om ideeën te vormen. Niet alleen door de organisatie maar door iedereen in het gebied. Wat kunnen we voor het evenement betekenen en wat kan het evenement jou brengen. Met behulp van een online tool hebben we ideeën verzameld en besproken.

 

Binnenkort gaan we in ieder geval met de verblijfsaccommodaties samen zitten om te kijken hoe we de grote vraag aan overnachtingen tijdens DelfSail kunnen “verzilveren”. En ook de andere ideeën zijn vastgelegd en krijgen waar passend een vervolg. Wordt vervolgd dus…